facebook
advert

Как да рекламирам онлайн бизнеса си и да постигна успех?

Защо трябва да рекламирате своя онлайн бизнес?

Тъй като интернет все повече се превръща в основна част от ежедневието, много фирми последваха примера и преместиха своята дейност изцяло онлайн. Ако все още не сте рекламирали бизнеса си онлайн, сега е моментът. Ако искате да разберете “как да рекламирам онлайн бизнеса си и да постигна успех?”, сте на правилното място.

Ето три причини, поради които трябва да рекламирате бизнеса си онлайн:

  1. Ще достигнете до по-широка аудитория – Първата причина да рекламирате бизнеса си онлайн е, че ще можете да достигнете до по-широка аудитория, отколкото бихте направили, ако използвате само офлайн маркетингови методи. С офлайн маркетинга има толкова много хора, до които можете да достигнете в рамките на вашата общност или целева демографска група. Но когато насочите маркетинговите си усилия онлайн, изведнъж целият свят се превръща във ваша аудитория. Можете да се свържете с всеки, с интернет връзка!
  2. Рентабилно е – маркетингът на Вашия онлайн бизнес не само ще ви позволи да достигнете до повече хора, но също така ще ви позволи да го направите на малка част от цената на традиционните маркетингови методи като печатни реклами или телевизионни реклами. Има много безплатни или евтини начини да рекламирате бизнеса си онлайн, като например чрез социални медии или като създадете блог. И дори ако решите да инвестирате в платена реклама, тя пак ще бъде по-евтина от повечето офлайн маркетингови техники.
  3. Можете да се насочите към конкретни клиенти – Когато рекламирате бизнеса си онлайн, можете да използвате различни опции за насочване, за да сте сигурни, че само онези, които се интересуват от това, което предлагате, виждат Вашите реклами. Това не е възможно с офлайн методи като телевизионни реклами, защото всеки, който ги види, ще бъде изложен на вашето съобщение, независимо дали го иска или не. Но с онлайн рекламиране, като например чрез Google AdWords, можете конкретно да насочвате клиенти въз основа на неща като тяхното местоположение, възрастова група, пол, интереси и дори история на предишни търсения. Това гарантира, че всеки човек, който види рекламата ви, е по-вероятно да се заинтересува от това, което предлагате, което го превръща в по-надежден клиент и има по-голям шанс да се превърне в плащащ клиент.

Първата стъпка към ефективния маркетинг е създаването на план.

Твърде често фирмите се отказват от създаването на маркетингов план, като вместо това избират да се съсредоточат върху други области на своята дейност. Това може да е грешка – без подробен план е трудно да проследите напредъка и да видите кои стратегии работят (и кои не).

Създаването на ефективен маркетингов план не трябва да бъде трудно или отнемащо време. Всъщност, с известно внимателно планиране и обмисляне, можете да създадете изчерпателен документ, който ще служи като пътна карта за Вашите маркетингови усилия.

Ето няколко съвета за съставяне на ефективен маркетингов план:

  1. Определете вашите цели и целева аудитория. Преди да можете да разработите каквато и да е стратегия, трябва да знаете какво се опитвате да постигнете и до кого се опитвате да достигнете. Какви са вашите цел. Как искате да измерите успеха? Към какви демографски данни се насочвате? Отговорите на тези въпроси ще оформят останалата част от Вашия маркетингов план.
  2. Проучете конкуренцията си. Отделете време, за да научите за другите бизнеси във Вашата индустрия или ниша. Какво правят добре? Къде не достигат? Разбирането на Вашата конкуренция ще Ви помогне да идентифицирате области, в които можете да се откроите.
  3. Разработете съобщения и изявления за позициониране. След като разберете коя е Вашата целева аудитория и какво иска/има нужда, можете да започнете да разработвате послания, които резонират с тях. Тези твърдения трябва да са кратки, ясни и фокусирани върху това как вашият продукт или услуга отговаря на нуждите на Вашата клиентска база.
  4. Проучване на ключови думи: Ако част от Вашата цел включва по-високо класиране в страниците с резултати от търсачките, тогава проучването на ключови думи е от съществено значение. Използвайте инструменти като инструмента за планиране на ключови думи на Google AdWords, за да идентифицирате подходящи ключови думи за Вашия бизнес – ключови думи, които хората всъщност търсят, когато търсят продукти или услуги като вашите. Включете тези ключови думи в съдържанието на уебсайта си, профилите в социалните медии, плащането на кликване, реклами и т.н.т.

Ако все пак се чувствате неориентирани и смятате, че не може да се справите сами със задачата да създадете правилен плам за бизнеса си спрямо Вашата конкуренция, може да потърсите професионална помощ и да се свържете с мен. Една от услугите, които предлагам е SEO Оптимизация, която е тясно свързано с развитието на всеки онлайн бизнес.

Какво да правим след като сме установили маркетингов план?

След като очертаете своите цели, следващата стъпка е разработването на творчески стратегии за постигането им. Какъв вид съобщения ще резонират с Вашия целеви пазар? Кои канали трябва да използвате, за да достигнете до тях? Има безкрайни възможности, когато става въпрос за популяризиране на Вашия бизнес, така че е важно да мислите извън кутията и да измислите идеи, които са уникални и грабващи вниманието.

Оттам нататък е време да започнете да изпълнявате плановете си. Това включва всичко – от проектиране на реклами и създаване на публикации в социални медии до писане на статии в блогове и изпращане на имейл бюлетини. Отново, ключът тук е да останете креативни и да мислите извън кутията – ако всичките Ви конкуренти правят едно и също нещо, има голяма вероятност те да не изпъкнат в тълпата.
И накрая, не забравяйте, че последователното проследяване и измерване са от съществено значение за успеха на всяка маркетингова кампания. Като анализирате данните, можете да прецизирате подхода си според нуждите и да направите корекции, за да сте сигурни, че сте на път да постигнете желаните резултати.

Важното при рекламата в един онлайн бизнес

От същественно значение е да не забравяме, че за да работи един онлайн бизнес и оналйн магазин той трябва да има както реклама извън сайта, така и правилна On-page SEO Оптимизация. За целта е много важно фирмата, която наемаме за изработка на сайт, да знае какво върши, а не просто да ни вземе парите. За да разберем, че фирмата знае какво върши трябва да й зададем конкретни въпроси за това по какви проекти е работила и как ще развие маркетинговата ни стратегия. От съществено значение за всеки бизнесмен е и каква сума ще даде за изработка на сайт, затова трябва да знаем кавки са цените за изработка на сайт с включена SEO оптмизация.

Заключение

Вашият маркетингов план трябва да бъде документ, който редовно преглеждате и актуализирате, докато Вашата компания расте и се променя. Уверете се, че наблюдавате внимателно показателите си, за да можете точно да проследите успеха на маркетинговите си кампании. Това ще ви помогне да сте сигурни, че получавате най-доброто за парите си и ще ви позволи да направите необходимите корекции в бъдещите Ви кампании.