facebook
Имейл хостинг

Имейл хостинг

Какво е имейл хостинг?

Вече разбрахме какво е уеб хостинг, но сега дойде момента да се запитаме какво е имейл хостинг?

Имейл хостинга обикновенно е включена в повечето услуги предлагащи уеб-хостинг пакети. Но като цяло това е отделна услуга, която позволява създаването на личен домейн имейл адрес, който може да се ползва за изпращане и получаване на писма. Този имейл домейн ще съответства на сайта Ви (на домейн името на сайта Ви).

Пример мога да Ви дам с моят имейл info@tanchev.net Това е имейл адрес хостван на моя сървър и е вързан към моят домейн tanchev.net.

Ако Ви дам пример с example.com, Вашият домейн на имейла би бил нещо от типа на office@example.com. Имайки имейл адрес от този тип прави бизнеса Ви да изглежда по-професионално. Нелепо е за мен в днешно време да виждам имейли на големи фирми съществуващи от години, от типа на @mail.bg, или още повече @abv.bg.

Въпреки, че повечето хора получават и използват имейл хостинга, който им се предоставя с уеб-хостинга, това не е задължително условие. Може да си вземете имейл хостинг от друго място, без уеб-сайт. Това Ви дава възможност да си избирате компаниите, които ползвате, в зависимост от това, за какво искате да ги ползвате.

Какви са предимствата на това да си вземете имейл хостинг?

Защо бихте искали да плащате за хостинг имейл, при положение, че в България има толкова безплатни опции, като например abv.bg, mail.bg, gmail и така нататък?

Най-голямото предимство за мен в имейл хостинга е това, че получавате домейн име с него. Може да имате имейл, който съответства на името на фирмата Ви например. За пример ще Ви дам следния вариант. Имате фирма за части, за коли, която се казва m3X. Имейл от типа на manager@m3x.com би изглеждал сред аудиторията Ви много по-добре, отколкото имейл m3x@gmail.com Или още по-зле office-m3x@abv.bg.

Другото предимство на имейл хостинга е, че е по-защитен. Големите доставчици на хостинг услуги като Google и Yahoo са сравнително защитени, но пък представляват по-голям интерес за хакери, просто защото са големи.

Използвайки хостинг имейл имате също така по-голям контрол на услугата, която получавате.